Over ons

KALVERHUISVESTING VANUIT DE PRAKTIJK

GEPASSIONEERDE VEETELERS


AB Loonconstruct is gegroeid vanuit een familiebedrijf van 4 gepassioneerde veetelers. Om ervoor te zorgen dat onze kalveren opgroeien tot sterke, hoogproductieve dieren, beseften we al snel dat onze kalverhuisvesting een zéér belangrijke schakel was in onze bedrijfsvoering. Vele jaren geleden begonnen we daarom te zoeken naar een werkbare manier om via een all-in/all-out systeem de infectiedruk tijdens de eerste levensmaanden van onze kalveren zéér laag te houden.


Daarbovenop wilden we de nodige fysieke arbeid tot een absoluut minimum beperken. En aangezien ons bedrijf in volle groei was, zochten we ook een flexibel systeem. Eén dat kon meegroeien met onze veestapel.


Het AB Loonconstruct kalverhok was geboren, zij het in een zéér primitieve versie.


Véle jaren (en véle versies...) later, hebben wij besloten om ook andere bedrijven mee te laten genieten van de voordelen die het AB Loonconstruct kalverhok biedt.


Wil u ook weten wat AB Loonconstruct voor uw bedrijf kan betekenen? Bekijk dan zeker onze producten.

Veel succes!


WAAROM WIJ MET HET AB-KALVERHOK WERKEN...

 

Tijdens de eerste levensmaanden maakt uw jongvee de start voor hun ganse productieve leven.


Het laag houden van de infectiedruk is hierin van cruciaal belang. Het individueel huisvesten van het kalf is geen optie, aangezien de kalveren steeds contact moeten kunnen hebben met andere dieren.


De keuze voor een lage infectiedruk met een all-in/all-out systeem (=> Zie artikel MSD Animal Health) tijdens de eerste maanden was voor ons enkel werkbaar als we dit in de kleinste groep deden, dus met 2 kalveren.


Een mobiele en machinale oplossing drong zich op om de nodige arbeid te beperken. Het reinigen van de hokken op een aparte locatie is bovendien veel gezonder (druppels kunnen infecties gemakkelijk overdragen) (=> Zie 5-stappenplan Kalverdiarree Topro Kennisbank)


Het compacte AB-kalverhok is zéér mobiel, waardoor we alle nodige verplaatsingen nu machinaal kunnen doen. Van het verplaatsen van de kalveren tot het uitmesten en reinigen van de hokken.


Kalveren huisvesten per 2 in een all-in/all-out systeem was voor ons dus een logische keuze, en ook voor u als landbouwer zijn we zéker dat dit zijn vruchten zal afwerpen.


En laat bovenstaande meteen de reden zijn waarom u bij AB Loonconstruct geen overaanbod van verschillende vormen/maten en concepten vindt, maar dat we steevast ons AB Loonconstruct kalverhok aanprijzen.


We zijn er dan ook van overtuigd, dat u er véél plezier aan zal beleven.

HET AB-KALVERHOK

 

  • Lage infectiedruk
  • Arbeidsbesparend
  • Lage kostprijs per kalverplaats
  • Flexibel en meegroeiend

ONS TEAM

Jan & Hilde

Landbouwers in hart en nieren van de 3de generatie. In tijden van economische crisis hebben zij zelf het nut ervaren van flexibel opschalen met behulp van gespreide investeringen.  


Ines & Luc

De volgende generatie op de boerderij, en gepassioneerd door de veefokkerij.

Met 3 kinderen in huis erg bewust bezig met tijdsbesteding en arbeidsefficiëntie.


SAMEN MAKEN WE WERK

VAN UW KALVERHUISVESTING.


CONTACTEER ONS VOOR MEER INFO.